eSPiCTools | Les espictools
116
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-116,mega-menu-top-navigation,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

¿Què és el programa Around Me?

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) els determinants de la salut (DS) comprenen les circumstàncies en les quals les persones neixen, creixen, viuen,
treballen, envelleixen i fins i tot el sistema de salut al que tenen accés. És a dir, comprenen els estils de vida i els comportaments, els ingressos econòmics i la posició social, l’educació, el treball i les condicions laborals, l’accés als serveis sanitaris adequats, així com els ambients urbans/rurals/selvàtics.
Els diferents DS, d’altra banda, tenen relació directa amb la iniquitat en la distribució de la
riquesa, poder i recursos, a nivell mundial, nacional i local, que a la vegada depenen de les polítiques públiques implementades.
Tots els factors combinats i en interacció creen distintes condicions de vida amb un clar impacte sobre la salut i expliquen la major part de les diferències en la situació sanitària en diferents territoris. Aquestes diferències, observades dins i entre els països, són injustes i en gran mesura evitables. El “programa around me” busca, a través de la reflexió col.lectiva, posar damunt de la taula tots aquests aspectes amb la idea de treballar en la promoció per a la salut.

Espictools

Around me

Around Me

Around me: suport pedagògic per a promoure i compartir
coneixements sobre la salut i els seus determinants.