Inici

Evidence-based tools
Eines basades en l’evidència

Un procés de co-creació d’eines pedagògiques per a la promoció de la salut – basat en la investigació, formació i actuació amb i per la comunitat.

Totes les eines son creades a partir d’una recerca participativa amb la comunitat i amb els professionals. Són eines adaptades i destinades a enfortir les habilitats i capacitats de les persones, i per construir una relació amb l’altre que integri les dimensions bio-psico-social.

AROUND ME
Sensibilitzar i reforçar

“Around me” es una eina pedagògica per sensibilitzar al voltant dels determinants de la salut i reforçar la formació tant dels professionals sanitaris com de les persones o comunitats. Compta amb el suport del Departament de Control de Malalties Tropicals Desateses de l’OMS.
Com en tants altres casos, no es possible entendre la distribució de les enfermetats tropicals desateses a l’espai i en el temps sense els determinants de la salut, així com no és idear possible, planificar i aplicar mesures de control, eliminació o eradicació de les enfermetats tropicals desateses sense prendre plénament en consideració aquests determinants.

BEATCHAGAS

La música i el Chagas

EL’objectiu de la iniciativa mundial «beatchagas» (guanya al silenci, guanya a la por, guanya a la malaltia de Chagas) és sensibilitzar les persones, institucions diverses i governs sobre la complexitat de la problemàtica del Chagas.

Aquesta iniciativa mostra i discuteix, a través de diferents estratègies i eines, diferents aspectes del Chagas, centrant-se en les persones afectades. Aquestes eines han de permetre a persones, institucions i governs reflexionar i posar sobre la taula la realitat del Chagas, facilitar les intervencions sociosanitàries en qualsevol context, ja sigui individualment o en la comunitat, i finalment, impulsar la millora en el control i la prevenció de la malaltia de Chagas al Món.

HEPARJOC
Una eina de suport pedagògic

HEPARJOC es una eina de suport pedagògic on la seva finalitat es utilitzar el joc per apendre, compartir coneixements entorn a l’hepatitis virals (especialmente l’hepatitis B).

 

Així com promoure la importància del diagnòstic aviat d’aquestes infeccions. Es basa en la participació guiada per un conductor dels grups, implicant als participants en el procñes del joc d’una forma dinàmica i lúdica.