eSPiCTools | Les espictools home
1043
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1043,mega-menu-top-navigation,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

ESPICTOOLS - ACTUA

eines educatives – accions comunitàries
basades en l'evidència

l’objectiu és, partint d’una necessitat a la comunitat, construir una eina educativa amb i per la comunitat, que resolgui aquesta necessitat.

QUÈ ÉS:
ESPICTOOLS-ACTUA

ESPICTOOLS – ACTUA, és un model innovador, dinàmic d’Investigació, Formació i Actuació, que genera eines educatives de promoció de la salut basades en la evidència, a través d’un procés de co-creació entre els professionals de la salut i la comunitat, partint de necessitats detectades per ells. Aquestes eines es faciliten a professionals de la salut i a actius comunitaris, capacitats a través d’una formació, per desenvolupar accions per a la salut a nivell individual i comunitari, responent a les necessitats detectades al principi del procés…

Les eines educatives (espictools) sorgeixen d’un procés de co-creació d’eines pedagògiques per a la promoció de la salut. Basades en la investigació, formació i actuació amb i per la comunitat.

Totes les eines són creades a partir d’una recerca participativa amb la comunitat i amb els professionals. Són eines adaptades i destinades a enfortir les habilitats i capacitats de les persones, i a construir una relació amb l’altre que integri les dimensions bio-psico-social.

Les espictools arriben a les persones en forma d’accions comunitàries. Les accions comunitàries formen part de l’abordatge holístic de les diferents patologies les quals es tracten. Estan destinades a resoldre situacions de conflicte o diferents necessitats de les comunitats.

EL MÉTODE ESPICTOOLS - ACTUA

L’objectiu és, partint d’una necessitat a la comunitat, construir una eina educativa, amb i per la comunitat, , inserida dins d’una estratègia comunitària (acció comunitària per a la salud), que resolgui aquesta necessitat.

QUI SOM:
EQUIP DE SALUT PÚBLICA I COMUNITÀRIA (eSPIc)

L’equip de Salut Pública i Comunitària (eSPiC) va néixer l’any 1994 a la Unitat de Salut Internacional Drassanes del Institut Català de Salut . Des de llavors ha treballat per aconseguir una atenció sanitària equitativa, integral  i sostenible per el abordatge de les necessitats de salut tan a nivell individual, familiar i comunitari en el àmbit de la salut Internacional i Immigració . La dimensió humana i professional ha estat i és l’eix vertebrador del nostre equip interdisciplinari, construït al llarg d’aquests anys per diferents professionals, entre ells metges, infermers, agents comunitaris de la salut, administratius, antropòlegs, psicòlegs…